• 5 juli 2015

De Play Fountain wordt het bruisende hart in Doetinchem van de komende zomer. Het middelpunt waar alle ogen op gericht zijn, een attractie waar kinderen en automatisch ook hun ouders / begeleiders naar toe getrokken worden.

Een mobiele water speel attractie van 100 m2 met meer dan duizend waterstralen.

In de periode van 19 juli t/m 20 augustus 2017 zal de Play Fountain een maand lang opnieuw worden opgesteld tussen de terrassen op het Simonsplein in de binnenstad van Doetinchem.

De prettige atmosfeer door de combinatie van water, licht en geluid waren vorig jaar voor het eerst een groot succes  en is mogelijk gemaakt door de gemeente Doetinchem in samenwerking met  het centrummanagement Doetinchem.

De Play Fountain is een podiumvloer van ongeveer 25 centimeter hoogte voorzien van duizenden waterstralen. Boxen van één vierkante meter vormen tezamen het podium. Elke box is uitgerust met 16 individueel aanstuurbare spuitmonden, de zogenaamde jets. Doordat deze jets te programmeren zijn is een veelvoud van waterspelen te realiseren. Een waterlabyrint, touwtje springen met water en achtervolgingen door een waterbeest, zijn enkelen voorbeelden van de talloze mogelijkheden.

 

De essentie van de Play Fountain;

De Play Fountain is een mobiele attractie geschikt voor alle leeftijden. Het doel is om kinderen te laten bewegen in de buitenlucht in een veilige omgeving zonder dat toezicht nodig is. De Play Fountain is een spannende, interactieve en steeds wisselende attractie die veel bezoekers trekt en boeit. Het podium wordt gevormd uit losse modules, waaruit op verschillende momenten op verschillende plekken water omhoog spuit. Soms hoog, soms laag, soms in figuurtjes en soms volgens een op het oog volstrekt willekeurig patroon. Verdere uitleg is niet nodig, dat snapt iedereen: je gaat over het podium lopen of rennen, officieel met de bedoeling om droog te blijven, maar het is uiteraard pas echt leuk als je wordt geraakt door de waterstralen.

Elk spel en iedere show zal bij de start aangekondigd worden door een herkenbare muziektune en beschikt over bijpassende lichteffecten. Muziek en mooie verlichting in de avond zullen de beleving versterken en is fascinerend om naar te kijken, maar met name om zelf te beleven.

De Play Fountain is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur in de avond en is vrij toegankelijk.